Activiteitenweken

Jong Tsjûkemar organiseert twee keer per jaar voor basisschoolleerlingen rondom de Tsjûkemar, na de meivakantie en de herfstvakantie activiteitenweken met diverse workshops die in het teken staan van natuur, cultuur, bewegen en techniek.

In sommige activiteiten weken staat één thema centraal, kijk maar naar onze activiteiten week Jong Tsjûkemar beweecht meiinoar. Of er wordt een uitdagende combinatie aangeboden met bijvoorbeeld natuur en techniek. Dan zullen er activiteiten en workshops aangeboden die beide leerlijnen behandelen.

Van en met elkaar leren

Het doel van Jong Tsjûkemar is verbinden. Het Tjeukemeer is een rijk gebied waar de betrokken inwoners en organisaties met passie over kunnen vertellen. Door kinderen te laten zien en beleven wat er in de omgeving leeft en speelt, hopen we bij hun ook trots en zorg voor hun eigen omgeving te zaaien. Op deze wijze worden ook scholen, ondernemers en verenigingen met elkaar in contact gebracht om zo van en met elkaar te leren.

Door lokaal samenwerking te zoeken met bedrijven en organisaties probeert Jong Tsjûkemar kinderen bij te brengen dat we rondom het Tsjûkemar een grote verscheidenheid aan bedrijvigheid hebben want de kinderen van nu zijn de toekomst van morgen.

Het mooie van dit project is dat kinderen in de praktijk leren. Leerkrachten en ondernemers komen samen om de leerlingen uit te dagen hun eigen omgeving te ontdekken en van daaruit te leren.

Groep 1 t/m groep 8

Jong Tsjûkemar is er voor basisschoolleerlingen vanaf groep 1 tot en met groep 8. De deelnemende scholen zijn te vinden rondom de Tsjûkemar. 

Jong Tsjûkemar is een werkgroep van de Club van Aanjagers van de Tsjûkemar. Ben je nieuwsgierig waar de club nog meer actief in is?